Aktuellt

 

Rosengårdens kalendarium

våren 2021

7.1.2021 Vårterminen inleds

22–26.2.2021 Sportlov

1–5.4.2021 Påsklov

13–14.5.2021 Kristi Himmelfärdsdag, lediga dagar

23.6 Sommarfest kl. 9 (Små Rosorna) och kl. 10 (Hallon- och Lingongruppen)

 

Rosengårdens informationspaket till dig som funderar på dagvårdsplats

Här hittar du vårt infopaket som ger dig praktisk information i valet av dagvårdsplats

 

Förtroenderådet

Mikaelskolans och Rosengårdens föräldrar samt medarbetare kan få stöd av förtroenderådet som verkar för att förebygga och medla i konflikter. Om du upplever att misstroende, missförstånd, meningsskiljaktigheter eller osäkerhet har uppstått i Mikaelskolan eller i Barnträdgården Rosengården gällande sakfrågor eller mellanmänskliga relationer, kan du kontakta någon av förtroenderådets medlemmar.

Medlemmarna har tystnadsplikt och de tar upp ditt ärende på ett diskret sätt. 

Förtroenderådet väljs vartannat år på höstmötet och har fyra medlemmar.

2021-2023 är medlemmarna följande:

Audelina Ahumada

Kim Björklund

Julia Nymark-Björkstam

Solja Kvarnström

Välkommen till Barnträdgården Rosengården!

Det finns lediga platser på Rosengården  kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Rosengården är ett steinerpedagogiskt daghem mitt i naturen på Västerby gård, ett par kilometer utanför Ekenäs centrum. Vi har nu verkat i Ekenäs sedan år 1993, och långsamt har verksamheten vuxit till det den är idag. Rosengården upprätthålls av understödsföreningen Steinerpedagogikens vänner i Västnyland r.f., som också upprätthåller Mikaelskolan.  

På Rosengården finns småbarnsgruppen Små Rosorna för barn under 3 år med plats för 8 barn samt två grupper för större barn mellan 3 och 6 år, Lingongruppen och Hallongruppen med plats för 14 barn i vardera. Förskolan är från och med hösten 2020 integrerad i dessa två grupper.

På Rosengården vill vi ge barnen värme, glädje, ro och rytm. Inom steinerpedagogiken (= waldorfpedagogiken) avser vi med värme inte enbart fysisk värme, utan också en ombonad och hemlik miljö med god stämning runt omkring.  Pedagogiken bygger på den antroposofiska människosynen, där kropp, själ och ande utgör en helhet. Hos oss finns också humorn och glädjen med i allt vi gör.

Verksamheten är uppbyggd kring en trygghetsingivande dags- och veckorytm, där vi bla. bakar och målar, gör skogsutfärder och lyssnar till den berättande sagan.  Verksamheten byggs upp efter barnens åldersmässiga behov och vi sätter stor vikt vid att barnen skall få ro att vara barn.  Vi tillbringar mycket tid utomhus i friska luften, oberoende av väder, och vi anser att den fria leken är viktig för barnen. 

Väljer du Rosengården för ditt barn, erbjuder du ditt barn en varm, ombonad och trygg tillvaro under dagen och som förälder kommer du själv att ha insyn och vara delaktig i ditt barns vardag. Föräldrarna är viktiga för verksamheten. 

På Rosengården erbjuds barnen på morgonmål, lunch och mellanmål. Maten är vegetarisk, ekologisk och närproducerad och tillreds i vårt eget kök av våra egna husmödrar. 

Rosengården har öppet kl. 7.30–16.30  och terminen sträcker sig från 12.8–18.12.2020 och 7.1–22.6 2021

Rosengården håller stängt höstlov och sportlov. 

Välkommen på besök till oss! Nedan ser du glimtar av våra hemtrevliga utrymmen: